Säkerheten höjs när Vilks kommer

När det kommer till säkerhet så finns det många människor världen över som lever under beskydd, Vilks är en av dem. När han nu ska besöka Linköpings universitet för att föreläsa skärps säkerheten ytterligare.

tidigare artikel har vi tagit upp vikten av personskydd, främst då mot politiker och deras jobb, men det finns många människor, både författare, konstnärer och brottslingar som lever under hot och får skydd. Det är elever för utrikespolitiska studentföreningen som har bjudit in konstnären och detta för andra gången. Vilks lever under dödshot efter att han tagit profeten Muhammed och gjort hen till en rondellhund och han ska nu tala under föreläsningens tema: Den demokratiska rättigheten att bli upprörd”. Och detta är en föreläsning där man tar i lite extra gällande säkerheten.

Vilks kommer att ha med sitt eget personskydd. Dessutom har vi i samarbete med universitetet extra väktare i lokalen. Sedan har vi skaffat en garderob så att man inte ska kunna ta med sig någonting.

Citatet kommer från Martina Johansson som är ordförande i Utrikespolitiska studentföreningen. Dock tror man inte att något kommer att inträffa men hellre att man förekommer än att man blir förekommen.

Vad man kan se är att det blir fler och fler människor som söker extra säkerhet och befarar att ens trygghet inte är säker utan stöd. Yttrandefriheten har ett pris, men har man något på hjärtat är det svårt att hålla det inne.