Missnöjet växer – SD går framåt

Ett bra sätt att mäta missnöjet i landet är att titta på hur det går för missnöjespartierna. De tenderar att vara ett riktigt bra instrument eftersom man kan anse att de är just en indikator på missnöjet.

SD har i senaste mätningen från SKOP gått framåt 1.5 procentenheter. Visserligen ska man alltid ta sådant med en nypa salt eftersom säkerheten i sådana siffror alltid är låg. Det man kan se är att det är en klar indikation på att missnöjet växer, det är helt enkelt inte rimligt att 1.5% av Sveriges befolkning helt plötsligt ändrat åsikt och blivit Sverigedemokrater. (DN)

Å andra sidan har Sverigedemokraterna fått en del positiv uppmärksamhet mycket på grund av deras politiska motståndares klumpighet. Paulina Neuding på SvD skriver:

Ska man kunna vinna en debatt mot Sd måste man våga erkänna att det ligger till på det sättet, men samtidigt övertyga om att fördelarna med invandringen ändå överväger. Och det är ingenting man gör med en sarkastisk fnysning.

Hon anser att allt för många av de som debatterar med SD helt enkelt inte tar saken på allvar och kanske inte ens förbereder sig.