Snabblån – En politisk fråga

Huruvida det är politiskt korrekt eller inte att låna med mobilen, så kallade snabblån eller smslån, kommer nog alltid vara ett ämne värt att diskuteras. För även om dessa typer av lån är lika lagliga som något annat lån, så har just dessa snabblån kommit att bli ganska gå kontroversiella.  Men det är inte nödvändigtvis på grund av själva lånet i sig, utan av konsekvensen som de som lånar kan utsättas för.

Detta innebär alltså att många som tar chansen att ta dessa typer av snabblån, är sällan medvetna om de konsekvenser som följer. Oftast är processen väldigt kort, och då man får sina pengar snabbt så tänker inte låntagaren mer på det, utan tar glatt emot de lånade pengarna. Detta, utan att många verkar vara medvetna om att räntan ibland kan vara ganska hög och att man inom kort måste betala tillbaka den summan man lånat. Även om det bara handlar om några tusen kronor.

Man kan helt enkelt säga att det är “priset man får betala” för att man får låna pengarna så pass snabbt, utan att behöva förklara vad de ska användas till. Så att mobillån är bra för vissa, men mindre bra för andra bör vi nog andra vara överens om. Men det enda man kan göra är att försöka ta reda på så mycket så möjligt, innan man väljer att låna pengarna. Var alltid medveten om konsekvenserna av din handling.