Skydda dina tillgångar med låsbart förvaringsskåp

När dagen på företaget närmar sig sitt slut och alla förbereder sig att lämna kontoret, är det viktigt att säkerställa att dyrbara material och information är ordentligt skyddade. Statistiken visar att inbrott på företag är fortfarande ett betydande hot, trots framstegen inom säkerhetsteknik. Ett effektivt sätt att förhindra stölder och skydda värdefulla tillgångar är genom att investera i ett låsbart förvaringsskåp.

Ett låsbart förvaringsskåp är en oumbärlig investering för att säkerställa att känsliga dokument, elektronik och andra värdefulla tillgångar förvaras på ett säkert sätt. Genom att placera material i ett förvaringsskåp innan du lämnar kontoret för dagen, kan du minska risken för stölder och skydda företagets tillgångar. Skåpet kan låsas med en kod eller nyckel, vilket ger en extra nivå av säkerhet.

Inbrottsstatistiken på företag idag

Enligt en undersökning från Svenskt Näringsliv har fler än hälften av alla företag råkat ut för brott av olika slag. Även cyberbrotten ökar markant. Trots att många företag har infört säkerhetsåtgärder som övervakningskameror och larm fortsätter tjuvar att hitta sätt att ta sig in i lokaler för att stjäla värdefulla tillgångar. Det innebär en allvarlig risk för företagets ekonomi och säkerhet.

Ytterligare säkerhetsåtgärder för verksamheter

Förutom att investera i låsbara förvaringsskåp finns det flera andra säkerhetsåtgärder som du bör vidta för att minimera risken för inbrott:

  • Installera skalbara larmsystem – Larm kan avskräcka tjuvar och snabbt varna både anställda och säkerhetspersonal om en inkräktare försöker bryta sig in på företagets lokaler.
  • Övervakningskameror – Strategiskt placerade övervakningskameror kan bidra till att övervaka och dokumentera aktiviteterna på företagets område.
  • Säker belysning – Rätt belysning runt företagets byggnad och parkeringsplatser kan motarbeta tjuvar från att försöka gömma sig i skuggorna.
  • Utbilda anställda – Utbildning av anställda i säkerhetsprotokoll och hur man upptäcker misstänkta aktiviteter kan vara avgörande för att förebygga inbrott.

Utvärdera åtgärdsplanen

Utvärdera och uppdatera säkerhetsåtgärderna i takt med att företagets behov och risker förändras. Om ni alla är proaktiva och hålla sig informerade om de senaste säkerhetstrenderna kan ni minimera risken för inbrott och säkerställa en trygg arbetsmiljö för alla anställda.