Priserna på bostäder är fortfarande höga

Priserna på bostäder inne i de större städerna är fortfarande otroligt höga och sak man köpa en lägenhet gäller det att tänka till och vara smart. Snart träder amorteringskravet in och då kommer det bli en helt annan spelplan. 

Man måste äta, älska någon och man måste ha tak över huvudet för att känna att man har ett drägligt liv. Just nu när det kommer till de större städerna och främst Stockholm så råder det galna priser om man vill få tag på en lägenhet som ligger hyfsat centralt. Jämför banker innan du lånar pengar är ett otroligt bra tips som alla bör ta till sig för att få bästa möjliga villkor innan man ger sig in i lånedjungeln. Sedan är det viktigt att kolla av marknaden och se vilka vindar som blåser och vad som på sikt kommer att hända i det område som man är intresserad av.

80 000 per kvadratmeter

Ja, när det kommer till kvadratpriser är det skrämmande när man ser hur mycket några meter kostar. Bara i Stockholm är priserna uppe i runt 80 000 kronor och kommer det till Göteborg är priset uppe i 50 000 kronor skriver både dn.se och svd.se. Detta gör att det blir en otrolig splittrig i samhället med vilka som har råd att köpa en lägenhet och vem som måste ofrivilligt bo i en bostadsrätt. Detta då man nu måste betala högre i handpenning för att kunna få ett lån på banken. Dock är detta något som säkert kommer att ändras när amorteringskraven kommer in.

Det är i augusti som de nya amorteringskraven träder i kraft och tar man ett lån på över 50 % av bostadslånet så måste man amortera, vilket gör att merparten blir tvungna till det. Så, det kommer nog bli en rusning nu på marknaden som sedan kommer att avta. Så kan man och har råd med att amortera bör man vänta.