Kreditkortet allt vanligare

De, ibland så skeptiska, folkhemmen har så sakteliga tagit kreditkortet till sig. För, säg, tjugo år sedan var det många som kände skepsis gentemot att det skulle vara så farligt lätt att låna av sig själv på det sätt som man kan göra med ett kreditkort, för att inte tala om hur lätt det var för andra att göra det om man råkat ha bort kortet.

Problemen med förfalskningar, kortstölder och att skuldsätta sig själv i onödan finns visserligen kvar, men idag är svenskarna vanare vid fenomenet kreditkortsbetalning, och många vuxna, om inte de flesta, har ett.

Det har ju trots allt även väldigt många fördelar. Man kan betala något direkt som man ändå snart kommer att ha pengar till och man får ibland försäkringar i och med att man gjort kreditkortsbetalningar. Ifall man blir av med sitt vanliga betalkort har man den ögonblickliga tillgången till andra pengar, och man kan göra praktiska avbetalningssystem.

Så med största sannolikhet är det i längden mer positivt än negativt att använda sig av kreditkortet ifall man är en vuxen, förhållandevis praktiskt lagd person.