Hushållsnära tjänster

Debatten går het om ROT och RUT och alla har en åsikt om hur man ska ställa sig till betalningen av hushållsnära tjänster.

Huruvida man ska få skatteavdrag på städning i hemmet eller om det ska vara OK att hantverkare hemma på något sätt ska subventioneras, det är något som i princip alla politiker har en åsikt om – och bör ha en åsikt om.

Vi vill gärna hålla oss opartiska i frågan, men man kan väl stillsamt påpeka att det kanske finns bättre saker att subventionera skatten på än just att renovera köket. Men varje regel måste ju ha olika undantag, och varje tillstånd kanske för en del negativa saker med sig. Det finns de som anser att det är en fördel främst för kvinnor att få hushållsnära tjänster subventionerade, eftersom det generellt är kvinnor som redan nu utför dem mest. Andra menar på motsatsen; att det även är fler kvinnor som jobbar med att utföra hushållsnära tjänster.

Så principiellt är vi bara nyfikna på hur debatten ska fortsätta – och vad som hände om/när de röda får tillbaka makten.

Fortsätt läs på den här bloggen så kanske vi får reda på svaret tillsammans!