Att känna sig trygg när man promenerar hemåt

Idagens samhälle sker det tyvärr allt fler våldtäkter, överfall, rån etcetera och det är därför inte konstigt att många, speciellt tjejer, känner sig otroligt otrygga när de är på väg hem sent på kvällen eller natten. Våldtäkter och överfallsrån sker självklart framförallt i storstäder och dess förorter men händer såklart även i de mindre städerna och orterna.

Så vad kan man då göra för att känna sig tryggare och minska riskerna?

  •  Se till att inte promenera ensamsent på natten. Ta alltid sällskap med en vän om du ska promenera. Eller varför inte fråga någon annan ensam tjej på bussen eller tunnelbanan om hon ska åt samma håll och vill göra sällskap? Tjejer borde bli bättre på att ta hand om varandra.
    •    Ta taxi istället för att promenera.
    •    Skaffa ett överfallslarm från http://www.walkmehome.se/. På så sätt meddelar du dina ”skyddsänglar”, som kan vara mamma, pappa, vänner, grannar etcetera, att du nu är på väg hem ensam och beräknas vara hemma inom 20 minuter. Dina änglar kan då följa dig på din rutt hela vägen hem via sina mobiler och märker då alltså direkt om det skulle hända dig något.
    •    Pepparspray eller tjutlarm som låter är andra bra sätt att skrämma bort förövaren och skydda sig om överfallet redan är ett faktum.

Man kan aldrig vara säker nog. Anamma gärna alla tips ovan för att minska riskerna och din oro markant.