Därför bör du besöka Uppsala

Sveriges fjärde största stad är Uppsala som har en rik historia och bjuder på både natur och stadsliv. Tack vare stadens två universitet är det också en känd studentstad med ett rikt kulturliv. Det finns med andra ord många saker att upptäcka och göra i Uppsala. Staden är därför en perfekt ”getaway” för de som bor i Stockholm eller närliggande städer.

För dig som vill lite komma iväg från vardagen kan det vara perfekt att boka ett hotell i Uppsala över helgen. Elite Hotell är ett mycket bra val för barnfamiljer eller för dig som reser ensam eller i par. Genom att boka rum på Elite Hotell får du bästa läget precis intill centralstationen och efter en lång dag på stan kan du koppla av i hotellets restaurang eller bar.

– Många amerikaner med svenska rötter kommer hit för att släktforska, säger Lovisa Sjökvist till Sveriges Radio.

Hem till den populära katten

När det pratas om Uppsala kanske det är främst stadens två universitet som folk tänker på. Staden är också hem till en av Sveriges populäraste katter, nämligen Pelle Svanslös. De flesta har läst sagorna om den vänliga katten som barn. Detta är inte allt utan staden har även förekommit i den populära TV-serien “Vikings”. Det har lett till ett ökat intresse utomlands, främst hos amerikaner.

Storsatsning på kommunal trafik

Sverige har de senaste åren haft problem med ökad kriminalitet och gängvåld. Detta är dock inget som stör i det vardagliga livet i Uppsala. Vissa utsatta områden som exempelvis Gottsunda i Uppsala har till och med förbättrats. Det är dock alltid bra att vara uppmärksam på omgivningen och hålla koll på sina värdesaker. Staden storsatsar också på att förbättra den kommunala trafiken genom att införa spårvagnar.