Anlita en försvarsadvokat och skydda dina rättigheter

Brottsligheten i Stockholm har ökat under de senaste åren. Detta innebär att fler personer än någonsin tidigare riskerar att anklagas för ett brott. Om du själv anklagas för ett brott är det viktigt att du anlitar en försvarsadvokat i Stockholm för att skydda dina rättigheter.

Om du anklagas för ett brott bör du anlita en försvarsadvokat i Stockholm så snart som möjligt. En försvarsadvokat är en advokat som specialiserar sig på brottmål och som är anställd för att försvara den anklagade personen. En försvarsadvokat kan hjälpa dig med att förstå dina rättigheter, förbereda ditt försvar och företräda dig i domstolen.

Då ska du kontakta en advokat

Försvarsadvokater i Stockholm finns tillgängliga för att hjälpa dig i många olika situationer, inklusive:

  • Om du anklagas för ett brott
  • Om du misstänks för ett brott
  • Om du behöver juridisk rådgivning om en rättslig fråga

Hur anlitar man en försvarsadvokat?

Om du behöver anlita en försvarsadvokat i Stockholm är det bästa sättet att göra det genom att kontakta en advokatbyrå. En advokatbyrå har flera olika försvarsadvokater som kan hjälpa dig med ditt fall. När du väljer en försvarsadvokat är det viktigt att du väljer en som har erfarenhet av att arbeta med ditt specifika fall och som du känner att du kan samarbeta med.

Rättssäkerhet och skydd för brottslingar

Rättssäkerhet är en grundläggande rättighet som garanterar att alla personer behandlas lika inför lagen och att deras rättigheter skyddas. Detta inkluderar även brottslingar. En av de grundläggande principerna i en rättssäker rättsprocess är att den anklagade personen har rätt till en rättvis rättegång och till försvar. Att anklagas för ett brott är en allvarlig situation och det är viktigt att alla behandlas lika inför lagen tills domen har fallit samt att de mänskliga rättigheterna respekteras.

Det finns olika sätt som en försvarsadvokat kan hjälpa till under en rättegång. Några av de vanligaste är:

  1. Att ge råd och stöd till den anklagade personen
  2. Att samla in bevis och vittnesmål som stöder den anklagades försvar
  3. Att förbereda och presentera ett försvar för domstolen
  4. Att förhandla med åklagaren för att försöka nå en överenskommelse eller en lägre straffsats

Måste du betala för en försvarsadvokat själv?

Om du anklagas för ett brott och behöver en försvarsadvokat i Stockholm är det viktigt att veta att du har rätt till en offentligt finansierad försvarsadvokat om du inte har råd att betala för en själv. Detta gäller om du är misstänkt, häktad eller åtalad för ett brott. Det finns dock vissa villkor som måste uppfyllas för att få en offentligt finansierad försvarsadvokat och det kan vara bra att rådgöra med en advokatbyrå för att få hjälp med att förstå hur det fungerar. Det är viktigt att välja en advokat som du känner att du har en bra personkemi med. Personen ska också vara riktigt duktig inom sitt område. En bra metod för att hitta en lämplig försvarsadvokat är att söka efter rekommendationer från tidigare klienter, men advokatbyrån du vänder dig till kan som sagt också hjälpa till.