Hett i det amerikanska valet

Idag skriver vi om att det till viss del pratas mer om Donalds hår än politik i amerikanska kandidatvalet, men också om dennas ganska hårdföra linje mot bland andra illegala invandrare från Mexiko, flyktingar från Syrien och elaka kommentarer mot sina motståndare i presidentvalscirkusen. Vi skriver även om en annan, lite mer okänd kandidat, nämligen Carly Fiorina.

Någon som det inte kan undgås att prata om är den amerikanske affärsmagnaten och numer även presidentkandidaten Donald Trump, i SvD kan vi läsa att samme man är både opinionsledande och mest hatad – på en och samma gång.  Med sina one-liners och elaka kommentarer om både utseende och personlighet på de som han diskuterar med är det ganska otroligt att han fått sånt stöd, i särskilt sydstaterna. Men med sin självsäkerhet säger han ofta att han ska ta itu med Putin, Syrien, Kina och kanske framförallt illegala invandrare.

Och är det något förutom sin hetsiga, rasistiska politik han är känd för är det även för hans hår, som är karakteristiskt milt uttryckt. Nej han må ha väldigt mycket pengar, men snygga peruker har han inte riktigt kanske.

En potentiell rival till Trump

En annan som också gärna vill bli USA:s nästa president är Carly Fiorina, en före detta VD för bland annat Hewlett Packard och republikan så det ryker om det. Med sin ganska aggressiva men självklara retorik har hon på nolltid blivit känd i USA som en möjlig kandidat till posten som president, ingen politiker från början utan som nämnt, VD för ett internetföretag med hårdvaror som främsta produkt. Kanske tycker vissa att hon är nytänkande, andra att hon är förbluffande konservativ och som ett steg tillbaka efter åtta år med en modern, progressivt tänkande president. I denna artikel i Expressen kan vi läsa mer om just Carly Fiorina och hennes något ortodoxa politik, om hennes önskan att minska statens makt och göra det göra lättare för företag att växa.

Från att ha varit en av USA:s mäktigaste affärskvinnor är hon alltså numera en potentiell presidentkandidat och kampanjen är redan igång, för att samla resurser – både ekonomiska och väljarstöd. Mot sig har hon andra stornamn som Jeb Bush och Ted Cruz, nämnde Donald Trump och inte minst Bernie Sanders samt klippan Hillary Clinton.